Formula Racing i topform efter succesfuld Le Mans-test

Det er et topmotiveret dansk Ferrari-team, der om 12 dage stiller til start i verdens største motorløb. Søndagens officielle Le Mans-test forløb tilfredsstillende for de tre danskerne, som nu føler sig forberedt og klar til deres livs udfordring.

PRESSEMEDDELELSE fra Formula Racing

Le Mans, Frankrig, 6. juni 2016 — Om mindre end to uger skydes verdens største motorløb i gang, og blandt de 60 deltagende biler er danske Formula Racing. De tre håbefulde kørere, Mikkel Mac, Christina Nielsen og Johnny Laursen, tog søndag hul på opgaven i forbindelse med den officielle testdag.

_D8X4159

– Testen gik helt efter planen, og vi føler os klar til opgaven i næste uge, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Mikkel startede ud og satte nogle rigtig gode tider, hvorefter Christina og Johnny fik en masse omgange i bilen. Alt har spillet optimalt, så vi må konkludere, at de forberedelser, vi lavede på Paul Ricard-banen i forrige uge, har båret frugt.

Christina Nielsen: Godt forberedt til løbet

Teamets nyeste kører, 24-årige Christina Nielsen, kom til Le Mans direkte fra et løb i den amerikanske IMSA-serie, hvor hun lørdag hentede en 3. plads på gadebanen i Detroit.

Nielsen gik faktisk direkte fra privatflyet til en kort briefing, før hun satte sig bag rattet i Formula Racings Ferrari 458 Italia og kørte ud på de første testomgange.

– Det var fedt igen at mødes med gutterne fra Formula Racing og komme bag rattet i vores Ferrari. Det har været en hektisk weekend med løb i USA og test i Frankrig, men når Le Mans venter forude, er energiniveauet naturligvis højere end normalt, lyder det fra Christina Nielsen.

– Testdagen forløb perfekt, og jeg føler mig godt forberedt. Jeg synes, vi har fundet et rigtig godt setup, som vi kan arbejde videre på, når Le Mans-ugen begynder. Jeg glæder mig for vildt til at komme tilbage igen!

Mikkel Mac: En af de fedeste baner i verden

Formula Racings anden unge kører, 23-årige Mikkel Mac, er også tilfreds med søndagens test, hvor teamet for alvor fik testet bilen under de faktiske forhold.

– Ligesom sidste års test var det igen en fantastisk oplevelse at prøve kræfter med en af de fedeste racerbaner i verden, lyder det fra Mikkel Mac.

– Vi har forberedt os godt, og det er fedt at se på omgangstiderne, at de sidste ugers arbejde har givet pote. Alle kørere fik en masse omgange i kroppen, og vores Ferrari 458 Italia kørte godt med henblik på det lange løb, vi skal igennem.

– Testdagen har været en suveræn god optakt til det løb, vi alle har kæmpet så hårdt for!

Pressemøde og TV 2-indslag

Formula Racing kan den 9. juni opleves på det officielle danske Le Mans-pressemøde, som afholdes på Bellahøj i Købehhavn. Mikkel Mac og Christina Nielsen gæster samme dag Go’Morgen Danmark på TV 2, hvor de to kørere vil fortælle om forberedelser og forventninger til deres livs udfordring.

Det danske Le Mans-team drager allerede i den kommende weekend tilbage til La Sarthe-banen, hvor Le Mans-ugen starter med teknisk kontrol af biler og registrering af kørere søndag den 12. juni. Herefter følger træning og kvalifikation onsdag og torsdag, før den 84. udgave af 24-timers Le Mans skydes i gang lørdag kl. 15.00.