Endnu en sejr til Mikkel Mac på Dansk grund

Det blev til endnu en sejr for det Danske motorsportstalent Mikkel Mac, da han i weekendens og sæsonens sidste løb i Danish Supertourisme slog til igen.

København d. 10. Oktober 2017 – Scenen var sat til en spændende weekend på den Sønderjyske racerbane Padborg Park, hvor mesterskabet i Danish Supertourisme skulle afgøres. Mikkel Mac var ikke kandidat til titlen i klassen, da han ikke har deltaget i alle afdelinger i serien, men det ændrede ikke ved Mikkels vinderinstinkt.

Regnen stod ned da kvalifikationen blev sat i gang lørdag formiddag, men kort efter efter de første biler var kørt på banen blev sessionen afbrudt af rødt flag, da en bil var kørte voldsomt af banen.
“Jeg var første bil forbi ulykkesstedet og kunne konstatere at det var min team kammerat og gode ven Peter Christensen der var kørt af banen. Det var super hårdt i de første minutter inden jeg fik svar om at Peter var okay og at han selv kunne forlade bilen” fortæller Mikkel Mac.

Banen blev ryddet og meldt klar så kvalifikationen kunne genoptages. Efter ca. 14 minutter af kvalifikationen var Mikkel Mac på pletten, og kørte hurtigst af alle, i tiden 1.11.133 på en regnvåd Padborg Park. Hermed satte Mikkel Mac sig selv i den bedst mulige position i forhold til søndagen heats.
“Det var en meget tæt kvalifikation, hvor de første tre biler kun var adskilt af 4 tiendedele af et sekund”. Fortæller Mac.

I søndagens første løb startede Mikkel fra 8. position, da man i denne serie altid vender start rækkefølgen for de 8 hurtigste i kvalifikationen. “Jeg laver en kanon start og får hurtigt kørt mig op på en 5. plads som jeg holder til mål”. I søndagens andet løb startede Mikkel fra 4. startposition og får kæmpet sig op på en 3. plads da det ternede flag falder. “Det var hårdt og svært derude, bilen var ikke så hurtig som jeg kunne have ønsket og ligemeget hvad jeg gjorde ville den ikke køre lige så stærkt som de andre på langsiden. Det var heldigvis ikke en uvant situation, da jeg i de sidste to afdelinger af GT Open også har kæmpet med manglende topfart Ferrarien. Jeg tænkte derfor mere på at køre konstante tider og at jeg ikke skulle dumme mig”.

Efter anden løb opdager Mikkels far at bilen drypper olie fra motoren. Alle mekanikere går nu i gang med en kamp mod uret for at få bilen klar til finale heatet, hvor dagens resultater har givet en startposition som nummer 1. Mekanikerne får løst problemet med bilen og Mikkel kan komme til start i 3. og sidste heat.
I finalen viste Mikkel sin næsten sædvanlige sikre stil og tog starten, med Michel Nykjær på andenpladsen. Mikkel får stille og roligt opbygget et fornuftigt forspring til Michel på andenpladsen. “Med lidt over halvdelen af løbet kørt, begynder bilen at hoppe og opføre sig mærkeligt, jeg fokuserer på at holde den kørende til det ternede flag, og da jeg krydser målstregen er det som vinder af finaleløbet på Padborg Park”. I den efterfølgende gennemgang af bilen finder mekanikerne det, der gjorde at bilen havde mislyde i finalen. Et opslidt bagtøj var det som havde drillet Mikkel i den sidste del af finalen.

Det var sæsonens sidste løb i Danish Supertourisme, men for Mikkel Mac fortsætter racer-sæsonen i GT Open, hvor han d. 28.-29. oktober skal køre sin Ferrari 488 på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien.