Formula Racing i aktion på Red Bull Ring og Zandvoort i weekenden

Mac, Nielsen og Laursen stiller op i 3. afdeling af European Le Mans Series på Red Bull Ring i Østrig, mens Formel 3-køreren Mikkel Jensen skal kæmpe på hollandske Zandvoort.

Pressemeddelelse fra FORMULA RACING

Allerød, 15. juli 2016 — En travl weekend venter det danske motorsportsteam Formula Racing, som skal i aktion flere steder i Europa. Mens Mac, Nielsen og Laursen stiller op til 3. afdeling af European Le Mans på Red Bull Ring i Østrig, skal det 21-årige Formel 3-talent Mikkel Jensen på arbejde på Zandvoort i Holland.

_D7X1206

Vi ser frem til at komme tilbage på racerbanen med vores Ferrari 458 Italia, og vi har gode erfaringer med Red Bull Ring, hvor vi hentede en suveræn sejr sidste år, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

De tre kørere, Mikkel Mac, Christina Nielsen og Johnny Laursen, skal i aktion for første gang siden 24-timers Le Mans, hvor holdet sluttede på en 6. plads. Danskerne havde en stærkt debut i den franske klassiker, men blev i løbets første timer udfordret af et løst forhjul, som sendte den ellers hurtige Ferrari fem omgange bagud.

Mac og Nielsen: Ser frem til godt ræs i Østrig

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme bag rattet igen. Red Bull er en fed og topmoderne racerbane med masser af fart og et spændende layout med markante højdeforskelle. Vi kommer jo med en sejr fra sidste år, som vi forhåbentlig kan forsvare, siger Mikkel Mac.

Den 23-årige racerkører, som har to VM-titler og et europamesterskab på sit CV, er mere end klar til at sætte sig bag rattet af den danske Ferrari igen. Det samme gælder 24-årige Christina Nielsen, som kommer direkte fra Canadian Tire Motorsport Park i Canada, hvor hun sidste weekend udbyggede sin føring i det amerikanske IMSA-mesterskab.

– Red Bull Ring er en virkelig fed bane med hurtige langsider, som lægger op til godt ræs, især i GT-serier. Jeg ser frem til at komme tilbage på banen med Formula Racing, og jeg håber, mit gode momentum fra de amerikanske baner kan være med til at give os noget af den succes, som vi stadig har til gode i denne sæson, siger Christina Nielsen.

Mikkel Jensen i Formel 3-udfordring på Zandvoort

Mens holdkammeraterne kæmper i Østrig, skal Formula Racings 21-årige formeltalent Mikkel Jensen i aktion på den hollandske racerbane Zandvoort, som lørdag og søndag lægger asfalt til 6. afdeling af FIA Formula 3 European Championship.

– Zandvoort er en af sæsonens mest udfordrende baner, da den kræver, at man hele tiden bevæger sig på grænsen og udnytter racerbilens downforce. Samtidig er det en svær bane at overhale på, så en god kvalifikation er afgørende for et godt resultat, forklarer Mikkel Jensen.

Den hurtige aarhusianer kan samtidig præsentere et samarbejde med den anerkendte tyske hjelmproducent Schubert, som sidste år sponsorerede en hjelm til danskeren og som nu vil levere yderligere én i denne sæson ­– samt to hjelme per sæson fremover.

– Schubert er et kendt og meget anerkendt mærke indenfor motorsporten, ikke mindst i Formel 1. Jeg er naturligvis taknemmelig og beæret over, at de nu også vælger at hjælpe mig med min karriere, lyder det fra Mikkel Jensen.