Formula Racing og Mikkel Mac vil forsvare Europamesterskab

Det danske Ferrari-team vil forsvare deres mesterskab i European Le Mans Series, når den første ud af seks afdelinger køres på Silverstone denne weekend. Christina Nielsen er ny kører på det danske Le Mans-team.

PRESSEMEDDELELSE fra Formula Racing

Silverstone, England, 15. april 2016 — De vandt mesterskabet i 2015, og i den kommende weekend begynder det hårde arbejde med at forsvare titlen. Det danske Ferrari-team Formula Racing kører lørdag det første ud af i alt seks løb i årets udgave af European Le Mans Series, og forventningerne er naturligt høje.

_D8X3341

– Vi skal vinde mesterskabet, og derfor skal vi godt afsted fra start, lyder det fra teamets FIA Gold Driver, Mikkel Mac.

– Det bliver bestemt ikke uden udfordringer, for der er mange fabrikskørere med blandt de konkurrerende teams. Vi stiller med en ny besætning, da vi har fået Christina Nielsen ombord, og planen for weekenden er hurtigst muligt at finde en opsætning, som passer os alle, så vi kan anvende træningsrunderne mest effektivt.

Sidste års Formula Racing-hold bestod foruden Mikkel Mac og Johnny Laursen af italienske Andrea Rizzoli. I år har Christina Nielsen tilsluttet sig holdet som teamets FIA Silver Driver, og den hurtige kvinde kommer direkte fra en flot sejr i 12-timersløbet på den amerikanske Sebring-bane.

– Formula Racing leverede jo en fantastisk indsats sidste år, og jeg ser frem til at bygge videre på successen sammen med gutterne, lyder det fra 24-årige Christina Nielsen.

– Jeg glæder mig til for alvor at lære teamet at kende i denne weekend, og det virker som om, at konkurrenceniveauet i GTE-klassen er endnu højere i år, så det bliver spændende at se, hvor vi ligger i feltet. Jeg synes, vi har et godt hold og er godt forberedte.

Ferrari 458 GT2 i nyt design

Den nye og nu fuldt danske besætning deltog i den officielle test på Paul Ricard i slutningen af marts, og den gik ifølge teamchefen helt efter planen. Bilen er igen i år en Ferrari 458 GT2, som optræder i helt nye farver og design.

– Både Mikkel, Christina og Johnny (Laursen, red.) Fik kørt en masse omgange i bilen, og vi fik desuden afprøvet bilen i mørke under en aftentest, naturligvis med henblik på vores deltagelse i 24-timers Le Mans til juni, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Det er første gang, vores tre kørere skal dele en bil i et løb, og derfor er vi meget fokuserede på at finde et setup, som alle føler sig tryg ved. Da vi igen i år har fået tildelt en ny type dæk op til sæsonstarten i European Le Mans Series, har vi stadig noget at arbejde på, inden det går løs med kvalifikation og løb lørdag.

– Men vi føler os godt forberedte.

Weekendens løb på Silverstone efterfølges af yderligere fem afdelinger frem til oktober på henholdsvis Imola (Italien), Red Bull Ring (Østrig), Paul Ricard (Frankrig), Spa-Francorchamps (Belgien) og Estoril (Portugal).

TIDSPLAN FOR 4 HOURS OF SILVERSTONE

Fredag 15. april
09.00 (10.00 dansk tid) — Træning #1
14.45 (15.45 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 16. april
10.50 (11.50 dansk tid) — Kvalifikation (GTE)
14.30 (15.30 dansk tid) — RACE (4 timer)

OBS! Følg Mikkel Mac, Christina Nielsen og Johnny Laursen via livetiming og livestreaming på www.europeanlemansseries.com.