Mikkel Mac vinder europæisk GT-mesterskab for Ferrari

Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien, 21. oktober 2018

Fantastisk præstation af Mikkel Mac, som søndag sikrede karrierens store mesterskab for Ferrari i en nervepirrende finale i Barcelona. Den 25-årige dansker tog sammen med italienske Alessandro Pier Guidi titlen i Pro-klassen i den europæiske GT Open-serie.

Mikkel Mac kan efter en stærk indsats i weekenden nu skrive endnu et stort mesterskab på sit CV. Den 25-årige racerkører sikrede sig søndag, sammen med italienske Alessandro Pier Guidi og Ferrari-teamet Luzich Racing, mesterskabet i den prestigefulde International GT Open-serie. Danskeren slog dermed fabriksstøttede teams fra både Lamborghini, BMW, Mercedes-Benz og Audi af pinden – og kunne for anden gang i karrieren tage titlen i et stort europæisk mesterskab.

– “Jeg er så fantastisk glad og stolt! Men det er vigtigt for mig at sige, at det her mesterskab skyldes en suveræn indsats fra hele teamet, som gennem sæsonen har kæmpet mod hårde odds. Vi startede stærkt ud med en dobbeltsejr i årets første løb, men kampen mod især rivalerne fra BMW har været hård. Helt frem til det sidste af weekendens to løb var mesterskabet på spil, så det var en vildt fed fornemmelse endelig at kunne krydse målstregen og slutte sæsonens som mestre”, lyder det fra Mikkel Mac.

Mac og hans italienske makker ankom til sæsonens finalerunde i Barcelona med en spinkel føring i mesterskabet, og trods en sjetteplads i weekendens første løb lørdag eftermiddag, lykkedes det Ferrari-duoen at øge føringen. Søndag kom Mac og Guidi under større pres i deres Ferrari 488, da de måtte starte firer, og dermed tre biler bag rivalerne fra BMW, som havde en pole position.

– Alessandro lavede en kanonstart og lukkede straks hullet til vores titelkonkurrenter, og da jeg kom i bilen efter vores pitstop, tog vi føringen i løbet. Jeg blev dog udfordret af en Lamborghini, som ikke var med i kampen om mesterskabet og derfor ville gøre alt for at vinde årets sidste løb, og dén lod jeg gå forbi, forklarer Mikkel Mac.

Danskeren kørte imidlertid i mål på en sikker andenplads og kunne derfor slutte 2018-sæsonen af på podiet, og ikke mindst som vindere af Pro-mesterskabet i International GT Open. Det er anden gang, Mikkel Mac sikrer et stort mesterskab for Ferrari – første gang var European Le Mans Series med Formula Racing i 2015. En titel, som sikrede Mac en entry til 24-timers Le Mans det følgende år.

– “Jeg er så glad på hele teamets vegne. Dette år har været debut for Luzich Racing, og at kunne starte op med at vinde det hele er jo bare fantastisk. En kæmpe tak til min makker, Alessandro, mit team og alle omkring holdet, vores partnere og alle mine egne sponsorer, som har bakket mig op – mange af dem gennem hele min karriere”, lyder det fra Mikkel Mac.

Også fra Mikkel Macs danske bagland og tidligere team, Formula Racing, lyder også store roser til danskerens indsats.

– “Enestående præstation! Mikkels opgave for 2018 var ganske enkel: Vind mesterskabet og vis os, hvad du kan. Dét var hvad Luzich Racing sagde, da de gav ham kontrakten, og Mikkel har ganske enkelt leveret varen. Mikkel har været en del af Formula Racing siden 2013, og vi har aldrig tvivlet på hans potentiale. Foruden at være hurtig i en racerbil er han også en optimal holdspiller, som både har det mentale overskud, der kræves i et team, og som samtidig kan holde sig udenfor problemerne ude på banen. Nu håber vi bare, at hans præstation i år har overbevist Ferrari om, at han er stærk nok til at få den fabrikskontrakt, som han altid har drømt om, og som han efter vores mening absolut er klar til”, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.