Mikkel Mac sikrede både dobbeltsejr og mesterskabsføring på Le Mans

Det blev to sejre ud af to mulige for Mikkel Mac, som både torsdag og lørdag sikrede den helt store pokal i Road to Le Mans. Det prestigefyldte løb var opvarmning til det franske 24-timersløb.

LE MANS, FRANKRIG, 17. JUNI 2019 – Mikkel Mac og Fabien Lavergne fører nu Le Mans Cup-mesterskabet efter en suveræn weekend på den 13,6 kilometer lange Le Mans-bane. Her afvikledes nemlig det prestigefyldte Road to Le Mans, som er opvarmningsløb til det berømte 24-timersløb, og med to sejre ud at to mulige, ryddede den hurtige Ferrari-duo fra Luzich Racing simpelthen bordet.

– Fuldstændig optimal weekend for os! Fantastisk følelse at kunne snuppe begge sejre, og så endda på den mest berømte af alle racerbaner. Jeg har virkelig set frem til den her weekend, både fordi det ville blive et gensyn med banen, som jeg kørte på i 24-timersløbet med Formula Racing i 2016, men også fordi, at der altid er masser af danske tilskuere på Le Mans. Det var så stort at se alle de store dannebrogsflag ude på tribunerne, lyder det fra Mikkel Mac.

Mikkel Mac: Målet er 24-timers Le Mans i 2020

Den tidligere European Le Mans Series-vinder og GT Open-mester har nu banet vejen for endnu mesterskabstitel, eftersom sejrene i weekendens to Le Mans Cup-løb sendte danskeren helt til tops i kørerstillingen. Hvis det lykkes for Mikkel Mac at sikre sig titlen, er han garanteret en plads til 2020-udgaven af 24-timers Le Mans.

– Det er dét, som er målet med mesterskabet. At komme tilbage til Le Mans og køre med om den helt store titel. Som det ser ud nu, har vi gode chancer. Både fordi Lavergne og jeg er et stærkt kørerlineup, men især fordi, vi har et effektivt team i ryggen. Vores bil var perfekt i denne weekend, og vi kan næsten ikke vente med at vende tilbage med fuld power i næste afdeling.

Næste udfordring for Mikkel Mac, Fabien Lavergne og resten af Luzich Racing bliver fjerde afdeling af mesterskabet, som afvikles i Barcelona den 19.-20. juli.

MICHELIN LE MANS CUP 2019

12.-13. april – Paul Ricard, Frankrig

10.-11. maj – Monza, Italien

13.-15. juni – Le Mans, Frankrig

19.-20. juli – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien

20.-21. september – Spa-Francorchamps, Belgien

25.-27. oktober – Portimao, Portugal