Dobbelt sejr til Mikkel Mac og Luzich Racing

En perfekt weekend på den Portugisiske racerbane Estoril endte med dobbelt sejr til Mikkel Mac og Alessandro Pier Guidi

København d. 15-4-2018  Dobbelt sejr til Mikkel Mac og Alessandro Pier Guidi i først afdeling af GT Open.

Efter vinter pausen er det danske super talent Mikkel Mac, igen bag rattet i en racerbil, og hvilken debut i 2018 sæsonen af International GT Open, med to sejre ud af to mulige, må det siges, at teamet Luzich Racing ligger stærkt ud.

Mikkel Mac kører for det Amerikanske team Luzich Racing og deler i år sin Ferrari 488 GT3 med den regerende verdensmester Alessandro Pier Guidi.

Mikkel Mac startede weekenden med at køre lørdagens kvalifikation og var hurtigst af alle. Hermed sikrede han sig og Pier Guidi, det bedst mulige udgangspunkt for lørdagens 70 min. Lange race.
I International GT Open er det altid køreren der kører kvalifikation, som starter i bilen, og det var derfor Mac, der skulle starte i bilen fra pole position i Lørdagens race. Efter en meget tæt start og med lidt kontakt mellem bilerne bag Mac, fik han slået et hul til Lamborghini’en på andenpladsen. Dette forspring blev gennem løbets første 35 minutter udbygget til en solid føring. Mikkel Mac kunne efter 35 min. Køre i pit og overlevere Ferrari’en til Alessandro Pier Guidi, som kørte et fejlfrit stint og efter 70 minutters race kunne Mikkel Mac og Alessandro Pier Guidi, kalde sig for vindere af første løb 2018-udgaven af International GT Open.

Det Portugisiske vejr spillede et pus i søndagens kvalifikation, og sendte regnbyger ind over Estoril banen. Søndagens kvalifikation forgik derfor på en våd bane og med alle biler på regnvejsdæk.
Alessandro Pier Guidi kvalificerede teamet til tredje start position på den regnvåde bane.
En kanon start fra Alessandro sendte Ferrari’en op på 2. pladsen, allerede inden første sving og der skulle ikke mange omgange til, før at Alessandro satte et angreb ind og overhalede den førende Lamborghini.
Ferrari’en kunne efter 30 min. Overleveres til Mikkel Mac, som måtte holde 15 sek. Længere i pitten end de øvrige biler i GT Open feltet. De 15 sekunder, er en del af reglerne fra løbsarrangøren, hvor den vindende bil fra lørdagens løb får et 15 sekunders handicap i pitten under søndagens løb.
Mikkel Mac kunne køre ud af pitten på en 2. plads, men med den førende bil indenfor rækkevidde. Efter nogle rigtigt hurtige omgange af danskeren, blev den førende bil indhentet, og de efterfølgende omgange var et utroligt seværdigt race, med tæt kørsel og overhalingsforsøg i nærmeste alle banens sving. Overhalingen fra Mikkel Mac på den førende bil, viser danskerens klasse og talent, med en nøje planlagt og perfekt udført overhaling udenom, fik Mikkel Mac taget føringen tilbage og kørte den anden sejr hjem til teamet.

Fotos: FotoSpeedy