Mikkel Mac og Luzich Racing udbygger forspringet i GT Open

2 afd. International GT Open – Paul Ricard, Frankrig.

Min medkører for denne weekend Marco Cioci og jeg startede torsdag med fire test sessioner af 55min, hvor vi fra start skulle arbejde på et fælles setup af bilen forud for weekendens race.
Fredag blev de officielle træninger af 60min skudt i gang, og i anden træning skulle jeg ud og køre bremserne til, heldigvis når jeg lige at blive færdig med det, da et skybrud åbner sig over banen og det bliver umuligt at køre, selv på vores regn dæk. Bilen Aqua planede simpelthen uanset hvor forsigtigt man kørte.

Efter de 2 dage fandt vi et godt setup, og vi følte os godt tilpas med bilen, til trods for de vanskelige forhold.

Lørdag skulle Marco køre kvalifikation og dermed også starte i bilen til løb 1. Marco startede i bilen fra P3 i weekendens første race, og han fik kørt os op på andenpladsen inden han gik i pit. Jeg kommer i bilen, men pga. vores 2 sejre fra forrige afdeling på Estoril, er vi pålagt et tidshandicap på 30 sekunder. Jeg kommer derfor ud bag ved en masse trafik, men jeg presser bilen alt hvad jeg kan og vi slutter P3. Det er et yderst imponerende resultat, tidshandicappet taget i betragtning. En podieplacering vi ikke havde troet mulig inden race start! Løbet sluttede efter safety car, da et skybrud ramte banen med to omgange til slut.

Søndag var det min tur til at køre kvalifikation, og jeg kæmpede alt hvad jeg kunne, men måtte tage til takke med en start placering som nr. 2 – 0.020 sekund fra den hurtigste tid.

Jeg startede i bilen til weekendens andet løb og fik en udemærket start, dog bliver jeg klemt i de første sving af to konkurrenter, hvor den ene så vælger at sløjfe et sving og skære hen over linjerne med alle hjul. Han fik dog ingen straf for det ? (måske noget jeg gør en dag jeg ikke kan følge med). Jeg kom derfor til at ligge bag ved en bil, hvor jeg skulle kæmpe for at komme forbi, men hver gang jeg kom tæt på, mistede jeg for meget greb i bilen. Jeg giver bilen til Marco fra en tredje plads, men igen har vi et tidshandicap på 30 sekunder, som gør det umuligt for os at nå de forreste biler i feltet.
Marco giver han den alt hvad han kan til sidst, og vi slutter på en meget tilfredsstillende femte plads og får dermed vigtige point med videre fra Frankrig!

Vi tager fra Paul Ricard med et større forspring til nummer 2 i mesterskabet end vi ankom med, så det er vi naturligvis meget glade for og stolte af, specielt efter vores tidshandicap i begge løb.

Foto: FotoSpeedy