Mikkel Mac efter skuffelse i Le Mans Cup: Intet er afgjort

Mikkel Mac og Fabien Lavergne havde en skuffende weekend i sæsonens næstsidste afdeling af Michelin Le Mans Cup, hvor den hurtige Ferrari-duo fra Luzich Racing blev påkørt kort efter starten og sendt ud af kampen. Håbet om et mesterskab lever dog endnu.

SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIEN, 24. SEPTEMBER 2019 – Håbet om at forsvare mesterskabsføringen i Michelin Le Mans Cup brast for Mikkel Mac og Fabien Lavergne, som blev påkørt kort efter starten på weekendens afdeling på Spa-Francorchamps. En sjetteplads til Mac og Lavergne og en sejr til konkurrenterne betyder, at Ferrari-duoen fra Luzich Racing nu er toer i mesterskabet inden finalen på Portimao-banen i næste måned.

– Det blev desværre en af de rigtig dårlige dage på kontoret. Alt havde været perfekt indtil da. Vi tog pole position i kvalifikationen, bilen kørte suverænt og det hele så virkelig lovende ud. Men i allerførste sving bliver min teamkammerat, Fabien Lavergne, ramt af en LMP3-racer, som fuldstændig misser sit bremsepunkt og rammer vores bil hårdt i siden. Vi punkterer og må i pit, og bilen performer dårligt resten af løbet, forklarer en skuffet Mikkel Mac.

– Det er virkelig uheldigt for os. Kampen er så tæt i det her mesterskab, og vi havde håbet og forventet at skulle gå til finalen med en føring. I stedet er vi nu bagefter på point, hvilket naturligvis sætter ekstra meget pres på os. Det er surt show, men vi kæmper naturligvis videre. Vi har stadig en chance for at tage mesterskabet, så dén plan er der ikke ændret på.

Finalen i Michelin Le Mans Cup afvikles på Portimao-banen ved Algarve-kysten i Portugal den 25.-27. oktober, og inden da stiller Mikkel Mac desuden op i den danske Super GT-finale på Padborg Park den 12.-13. oktober.