Triumf for Mikkel Mac: Vinder anden afdeling af Le Mans Cup på Monza

Stor triumf for den danske Ferrari-kører, som lørdag satte konkurrenterne godt og grundigt til vægs i weekendens Le Mans Cup-løb på den italienske Formel 1-bane Monza. Nu få point fra føring i mesterskabet.

MONZA, ITALIEN, 13. MAJ 2019 – Mikkel Mac tog endnu et skridt i retningen mod det berømte 24-timersløb på Le Mans, da han lørdag kørte Luzich Racings Ferrari 488 GT3 over målstregen på en klar førsteplads i anden afdeling af Le Mans Cup. Med sejren på Monza-banen reducerede Mac og teammakkeren Fabien Lavergne afstanden til de mesterskabsførende fra ni til blot tre point.

– Det var så vigtigt med den sejr! Mesterskabskampen er benhård, fordi belønningen er en billet til 24-timers Le Mans, og hvert et point tæller. Det var et kaotisk løb, som startede i tørvejr og sluttede i monsunregn, men en god blanding af suverænt arbejde og lidt held gjorde, at vi sluttede weekenden øverst på podiet, lyder det fra Mikkel Mac.

Det var Fabien Lavergne, som kvallede det amerikanske teams Ferrari til en andenplads i GT-klassen, og franskmanden kom suverænt fra start i det to timer lang løb, hvor han tog føringen fra start. Da Fabien samtidig formåede at komme forbi en LMP3-racer, fik han skabt et hul på flere sekunder ned den nærmeste konkurrent i klassen.

Efter pitstoppet, hvor Fabien byttede plads med Mac, satte danskeren hurtigste omgangstid i GT-klassen, før tørvejret skiftede til regn. Hvad der startede med et par dryp brød pludselig ud i regn og torden, og Mac blev begyndelsesvist bedt om at blive på banen, før teamet endelig kaldte ind til dækskifte.

Mikkel Mac: En fantastisk afslutning

– Jeg var bange for, at vi havde dummet os og kørt en omgang for meget, men idet jeg drejer ind til pitlane kommer der full course yellow, hvilket betyder, at vi minimerer vores tidstab i pitten. Det var perfekt timing, med andre ord, og da jeg kommer tilbage på banen, har vi føringen, forklarer Mikkel Mac.

– Jeg havde dog nogle GT-biler foran mig, og det var først, da teamet meldte over radioen, at jeg faktisk var en omgang foran, at det gik op for mig, at jeg blot kunne fokusere på at køre bilen sikkert i mål. En fantastisk afslutning, som virkelig viser teamets styrke. Og ikke mindst en god revanche efter skuffelsen på Paul Ricard i sidste måned, hvor en tidsstraf fratog os sejren. Næste opgave for Mikkel Mac, Fabien Lavergne og resten af Luzich Racing er Road To Le Mans, som afvikles á to løb i forbindelse med det berømte 24-timersløb på Circuit de la Sarthe. Første løb flages grønt torsdag den 13. juni og følges op af endnu et løb lørdag den 15. juni – blot få timer før starten på den franske klassiker